Александър Везенков: Отиваме на едно първенство, на което няма какво да губим

Крилото похвали Андрей Иванов и Емил Стоилов

595

Преди мача казах на момчетата, че Румъния е много сериозен отбор. Учудих се как паднаха от Португалия с такава разлика. Първата и третата част стояхме много добре. Поведохме дори с 20 точки, но това отпускане можеше да ни коства победата накрая. Свършихме нашата работа, но трябва да подобрим играта си, защото ни предстои да играем със силни, класни тимове. Те наказват всяка една грешка, а ние днес направихме много от тактическа гледна точка. Имаме малко време да починем и да поработим. Имаше и малко напрежение, защото тези мачове трябваше да се спечелят. Сега отиваме на едно първенство, на което няма какво да губим. Просто трябва да се наслаждаваме, че сме там„, сподели националът Александър Везенков след успеха на България над Румъния с 84:72 в мач от предквалификациите за европейското през 2025 г.

„Познавам Дий Бост. Той все пак не е играл от много време, в края на август сме, много тежък сезон. Всичко влияе, но мисля, че ще бъде готов за мачовете на европейското първенство„, добави крилото, който остави на сметката си тази вечер 28 точки, 15 борби и 7 асистенции.

Не мога да кажа на колко процента сме готови за европейското. Ако всеки си разбере ролята…, ето днес Андрей Иванов и Емил Стоилов се включиха много добре. Аз съм изключително доволен от тях. Направиха каквото им каза треньорът, сбориха се на изключително добро ниво. Няма как, нямаме много високи играчи за съжаление. Всеки един отбор, който ще срещнем, има много класен център. Дори и да използваме разни трикове с две тежки крила, те трябва да се справят. Ако нашите центрове не са готови да помогнат за минутите, които са на терена, няма да имаме много голям шанс. Днес показаха, че могат да се справят“, завърши Александър Везенков.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКNova Sport
Предишна статияВезенков се развихри, България пребори Румъния (видео)
Следваща статияРосен Барчовски: Доволен съм от резултата, донякъде и от разликата
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."