7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаВезенков на ниво при победа на Олимпиакос в Евролигата (видео)

Везенков на ниво при победа на Олимпиакос в Евролигата (видео)

Крилото вкара 11 точки при обрата срещу АЛБА Берлин

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков отново не разочарова ръководството и треньорите си в Олимпиакос. Българинът допринесе за обрата на гръцкия гранд над АЛБА Берлин със 75:71 в среща от 8 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент, която се проведе в Двореца на мира и дружбата в Пирея.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Везенков не пропусна да постави името си сред реализаторите на Олимпиакос, като завърши с 11 точки плюс 3 борби, 1 асистенция, 2 откраднати топки и чадър за 25 минути на терена. При стрелбата си националът бе 2/5 от средно разстояние, 2/7 от тройката и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Шакил МакКисик отбеляза 14 точки. Ливио Жан-Шарл добави 13 и 5 борби.

Найлс Гифи бе най-резултатен за АЛБА Берлин с 13 точки и 6 борби. Маодо Ло и Йоханес Тийман останаха с по 10.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Александър Везенков и компания показаха характер и заличиха пасив от 15 точки от първото полувреме. Крилото и колегите му демонстрираха защита като по учебник през третия период, като лимитираха съперника до едва 9 точки, отвръщайки с 27, за да стигнат до пълен обрат.

И ОЩЕ: Това бе втора поредна победа за Олимпиакос, който има баланс от 5-3 и вече е трети, докато германците са 17-ти с 1 победа и 5 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 18 ноември Александър Везенков и тимът му ще гостуват на лидера Барселона, а АЛБА Берлин ще играе срещу АСВЕЛ.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – АЛБА БЕРЛИН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани