5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаВ Гърция: Везенков може да се превърне в новия Принтезис

В Гърция: Везенков може да се превърне в новия Принтезис

Наследникът, пишат още за българина в южната ни съседка

Силното представяне на Александър Везенков в Евролигата през тази седмица не бе подминато от анализаторите в Гърция. Специалистите в южната ни съседка са оптимисти за бъдещето на българския национал, като дори смятат, че може да се превърне в следващия Йоргос Принтезис.

Наследникът” пише за нашето момче един от гръцките вестници “FOS” на първата си страница и добавя: “Олимпиакос изглежда има нова четворка. Везенков не се пести на паркета, разсичайки всеки, който се изправи срещу него. Ясно е, че българският ас има бъдеще в Пирея, стига да продължава по същия начин и да докаже на Барцокас, че може да разчита на него.”

206-сантиметровото крило заслужи високите оценки с представянето си в срещата срещу АЛБА Берлин. В четвъртък вечерта Александър Везенков отбеляза 11 точки, допълнени от 3 борби, 1 асистенция, 2 откраднати топки и 1 чадър за 25 минути, а Олимпиакос победи със 75:71.

През 2020/2021 Александър Везенков записва средно по 8.1 точки, 4 борби и 0.5 асистенции в 8 двубоя на “червено-белите” в Евролигата.

Изпълнения с българско участие в Топ 10 на кръга в Евролигата (видео)

Везенков: Опитвам се да давам най-доброто от себе си

Везенков на ниво при победа на Олимпиакос в Евролигата (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани