10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориБългария изтърва Гърция в европейска квалификация (видео)

България изтърва Гърция в европейска квалификация (видео)

Втора загуба за националките в пресявките

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България допусна втора загуба в европейските квалификации за жени. Селекцията на Стефан Михайлов не успя срещу Гърция след 66:73 в двубой от група А на пресявките, който се игра в Хераклион. “Лъвиците” имат в актива си и 1 победа, докато селекцията от южната ни съседка е с баланс от 2-1.

НАЙ-ДОБРИ: Димана Георгиева се отчете с 15 точки и 5 борби за България. Виолина Кочева добави 14. Жаклин Златанова оформи дабъл-дабъл – 12 точки и 13 борби плюс 5 асистенции. След около 5-годишна пауза Борислава Христова се завърна с 11 точки.

Мария Емануела Фасоула бе най-добра за Гърция с 21 точки и 11 борби. Ангелики Николопулу вкара 15. Анна Ники Стамолаумпру остана с 13 точки.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Националките стартираха последната четвърт с успешни акции на Радостина Димитрова и Жаклин Златанова, за да поведат с 52:48. Последваха няколко смени на водачеството преди Гърция да направи обрат чрез Мария Емануела Фасоула и Ангелики Николопулу, за да стигне до успеха със 73:66.

И ОЩЕ: След четирите положителни проби за коронавирус през последната седмица, преди двубоя стана ясно, че България не може да разчита на Христина Иванова и Деница Петрова за срещите в южната ни съседка.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 14 ноември България ще излезе срещу Исландия, а Гърция ще спори срещу Словения, който по-рано днес мина през Исландия с 94:58.

СТАТИСТИКА ОТ ГЪРЦИЯ – БЪЛГАРИЯ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани