11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков на висота при 1-0 за Олимпиакос във финалната серия в Гърция...

Везенков на висота при 1-0 за Олимпиакос във финалната серия в Гърция (видео)

20 точки за крилото в мач №1 от серията срещу Панатинайкос

Александър Везенков и Олимпиакос стартираха с победа участието си във финалите в Гърция. Българинът и отборът му отказаха Панатинайкос със 73:70 у дома и излязоха напред с 1-0 в битката за титлата в шампионата на южната ни съседка.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Basketballmaniacs (@basketballmaniacs_)

206-сантиметровото крило създаде доста проблеми на защитата на противника, като навъртя на сметката на Олимпиакос 20 точки (16 от които в първата част) плюс 7 борби и 2 асистенции за 34 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си Александър Везенков бе 4/7 от средно разстояние, 2/5 от тройката и 6/8 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Томас Уолкъп се отчете с 13 точки и 7 асистенции. Костас Слукас финишира с 12.

Мариус Григорис бе най-резултатен за Панатинайкос със 17 точки и 5 борби. Парис Лий остана с 14 и 8 асистенции.

Домакините пропиляха аванс от 16 точки, виждайки как ПАО повежда с 66:65 2 минути преди края с тройка на Мариус Григонис. Томас Уолкъп и Мустафа Фал обаче върнаха лидерството на Олимпиакос за 69:66. Йоргос Папаянис и отново Григонис не сбъркаха за 70:71, но два успешни наказателни удара на Костас Слукас оставиха радостта от успеха в лагера на „червено-белите“.

Според медиите в южната ни съседка, при пристигането си в Двореца на мира и дружбата делегацията на ПАО е атакувана с камъни и коктейли „Молотов“. Пострадали все пак няма, но от лагера на „детелините“ очакват сериозно наказание за съперника.

Двата състава застават един срещу друг за 20-ти път във финална серия. Снимка: Olympiacos B.C./Фейсбук

Двата състава застават един срещу друг за 20-ти път във финална серия на гръцкия шампионат. ПАО печели 12 от тях, докато Олимпиакос ликува в останалите 7.

В серията между Олимпиакос на Александър Везенков и Панатинайкос се играе до три успеха от пет двубоя. Вторият мач ще бъде на 8 юни (четвъртък) в Атина.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ПАНАТИНАЙКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани