10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияАхил е новият шампион в ББЛ Б група

Ахил е новият шампион в ББЛ Б група

Във финала в Стара Загора тимът на Георги Младенов победи Carppopolis

Ахил спечели титлата в ББЛ Б група през този сезон. Тимът завърши първи на Националните финали в Стара Загора, след като в мача за златото се наложи убедително над Carppopolis със 75:46.

Медалът е втори за победителите след второто място на Купата, а с успеха тимът на Георги Младенов взе и реванш от своя съперник за загубата на финала в регион Запад.

След размяна на кошове на старта Ахил взе инициативата и след 10 минути игра се откъсна с 23:8. Carppopolis се доближи на 7 точки през втория период, но нова силна серия за съперника увеличи аванса му на почивката при 45:24. След паузата играта бе доста по-равностойна, като Ахил поддържаше разлика над 20 точки и спечели убедително.

Павел Тодоров бе най-резултатен за Ахил с 28 точки. Георги Кучков реализира 18, с 12 точки и 9 борби приключи Йордан Кирилов. Над всички за Carppopolis бе Веселин Веселинов със 17 точки и 11 борби, Тодор Петров записа 13 и 13 борби.

МУ Варна спечели бронзовите медали в ББЛ Б група през този сезон. В тимът от морската ни столица надви Хебър Б със 109:106, отбелязвайки 20 тройки в мача.

Двубоят започна на много високо темпо и с чести смени на водачеството, а след 10 минути игра отборът от Пазарджик водеше с 35:32. За разлика от опонента си обаче, МУ Варна продължи да играе с висока резултатност и през втория период, като на почивката обърна за 62:51. Тимът поддържаше аванса си и след паузата, а решителната четвърт започна при 88:81 в негова полза. Хебър Б започна много силно заключителната част и бързо стигна до нов обрат, като на свой ред успя да дръпне и с 6 точки. МУ Варна обаче не се отказа и 18 секунди преди края тройка на Илхан Арабаджиев отново изведе тима напред при 107:104, а размяна на наказателни удари оформи и крайния резултат.  

Тим Даамен отбеляза 29 точки за победителите, Рийс Ноа записа 27 и 7 борби, а Шон Даамен вкара 24 точки. За Хебър Б по 28 точки нанизаха Николай Нинов (9 борби) и Георги Марински (17 борби), а Юлий Арабаджийски се отчете с 27 и 8 борби.

ПрезGoogle
ИзточникББЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани