20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаВезенков и Слукас спасиха Олимпиакос в Истанбул (видео)

Везенков и Слукас спасиха Олимпиакос в Истанбул (видео)

Българинът с ключови изяви в края на мача срещу Фенербахче, решителна тройка на Слукас във финалните секунди

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос отново взеха предимство в 1/4-финалната плейофна серия в Евролигата. Българинът и отборът му оцеляха срещу Фенербахче след 72:71 като гости и вече водят с 2-1 победи.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило отново бе сред реализаторите за Олимпиакос и регистрира 17 точки, допълнени от 4 борби и 1 открадната топка за 26 минути в игра. При стрелбата си Спортист №1 на България за 2022 г. бе 4/7 от средно разстояние и 3/7 от тройката.

От неговите съотборници най-добър бе Костас Слукас с 25 точки и 6 асистенции.

Тайлър Дорси финишира с 21 точки за Фенербахче. Тони Джекири добави 15 и 7 борби. Ник Калатес остана с 10 точки, 5 борби и 6 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Александър Везенков отбеляза 8 точки в последните 3.48 мин. за „червено-белите“. Крилото бе в основата на серията от 13-0, с която гръцкият гранд се завърна в срещата, след като изоставаше с 51:60. Тройка на българина постави равенство на таблото за 69:69 1 минута преди края. „Фенерите“ отново си върнаха предимството за 71:69 чрез Марко Гудурич, но далечен снаряд на Костас Слукас прати радостта от успеха в лагера на Олимпиакос.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Олимпиакос и Александър Везенков могат да си проправят път до финалите в Каунас още тази седмица. Това може да се случи на 5 май (петък) от 20.45 ч. в мач №4 от серията, който ще бъде отново на турска земя.

СТАТИСТИКА ОТ ФЕНЕРБАХЧЕ – ОЛИМПИАКОС 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани