18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаБарса приключи с Жалгирис и е на Файнъл Фор в Евролигата (видео)

Барса приключи с Жалгирис и е на Файнъл Фор в Евролигата (видео)

Испанският отбор стана първият, който си гарантира място в последната решителна фаза на турнира на богатите през този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Барселона стана първият отбор, който си гарантира място на Финалната четворка в Евролигата този сезон. Каталунците приключиха всичко в 1/4-финалната плейофна серия срещу Жалгирис с 3-0 победи. Това се случи, след като момчетата на Шарунас Ясикевичус се наложиха над съперника със 77:66 като гости.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Turkish Airlines EuroLeague (@euroleague)

НАЙ-ДОБРИ: Ян Весели и Томаш Саторански отбелязаха по 14 точки за Барса. Майк Тоби добави 13. Рокас Йокубайтис се разписа с 11 точки.

Едгарас Улановас бе най-добър за Жалгирис с 13 точки и 9 борби. Лауринас Бирутис остана с 12 и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: Гостите бяха по-точни в стрелбата от тройката – 11/23 срещу 4/15 за Жалгирис. Освен това, Барса имаше и повече асистенции – 18 срещу 10 завършващи подавания за литовците.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Барселона ще се завърне в Каунас след малко повече от две седмици. Там испанският гранд ще спори за трофея в Евролигата от 19 до 21 май. 

СТАТИСТИКА ОТ ЖАЛГИРИС – БАРСЕЛОНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани