20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБАВезенков и Сакраменто приключиха с участието си в турнира за Купата на...

Везенков и Сакраменто приключиха с участието си в турнира за Купата на НБА (видео)

Българинът и отборът му загубиха от Ню Орлиънс

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос отпаднаха от турнира за Купата на НБА. В своята „Голдън 1 сентър“ българинът и отборът му загубиха от Ню Орлиънс със 117:127 в среща от елиминациите на надпреварата, която се провежда за първи сезон в лигата.

НАЙ-ДОБРИ: Крилото се задържа на терена за Кингс 6 минути, в които овладя 2 борби, но не успя да се разпише.

От неговите съотборници ДиАрън Фокс приключи с 30 точки и 5 борби. Домантас Сабонис вкара 26, допълнени от 13 борби и 10 асистенции. Малик Монк приключи с 21 точки и 5 асистенции.

Брандън Инграм бе най-резултатен за Ню Орлиънс с 30 точки, 8 борби и 6 асистенции. Хърбърт Джоунс завърши с 23, 5 борби и 5 асистенции. Йонас Валанчиунас остана с 18 точки и 11 борби.

КЛЮЧЪТ: Кингс бяха точни в 12 от първите си 14 опита в стрелбата от игра, след което поведоха с 32:17. Пеликанс обаче направиха серия от 28-5, обхващаща първата и втората част, за да обърнат до 69:61 след едно полувреме. През третия период гостите увеличиха аванса си до 15 точки, но Сакраменто не се отказа и сведе пасива си до 105:111 след кош на Домантас Сабонис. Ню Орлиънс приключи спора в двубоя със серия от 9-0, дело на Брандън Инграм, Хърбърт Джоунс, Йонас Валанчиунас и Трей Мърфи, и си гарантира успеха.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На полуфиналите, в Лас Вегас, на 8 декември Ню Орлиънс ще излезе срещу победителя от двойката Финикс/Лос Анджелис Лейкърс.

Следващият мач на Сакраменто на Александър Везенков ще бъде на 12 декември срещу Бруклин от 5.00 ч. българско време.

СТАТИСТИКА ОТ САКРАМЕНТО – НЮ ОРЛИЪНС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани