17.4 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаВезенков и Олимпиакос се завърнаха в Евролигата със загуба (видео)

Везенков и Олимпиакос се завърнаха в Евролигата със загуба (видео)

5 точки за крилото срещу Фенербахче

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос се завърнаха в Евролигата след близо 3-седмична пауза. Българинът и отборът му загубиха от Фенербахче с 80:94 като гости в мач от 20 кръг в турнира на богатите. Гръцкият гранд е с баланс от 12-6 и заема трето място в класирането, докато турците са 10-ти с 8 успеха и 10 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило бе сред титулярите за Олимпиакос, като остана на паркета 24 минути. В тях Александър Везенков се разписа с 5 точки, 4 борби, 4 асистенции и чадър, като бе 1/2 от средно разстояние и 1/2 зад дъгата.

От неговите колеги Тайлър Дорси и Костас Слукас вкараха по 14 точки и овладяха по 5 борби. Костас Папаниколау и Йоргос Принтезис добавиха по 12.

Мелих Махмутоглу бе най-добър за Фенербахче със 17 точки. Акиле Полонара се разписа с 15 и 7 борби. ДеШоун Пиер остана с 14 точки.

И ОЩЕ: Наставникът на Олимпиакос Йоргос Барцокас бе изгонен след две поредни технически нарушения по време на прекъсване през първото полувреме.

КЛЮЧЪТ: Александър Везенков и Олимпиакос държаха лидерството до началото на третия период след 52:50. След това обаче гостите допуснаха много грешки, от които „фенерите“ се възползваха, за да обърнат до 66:59. Домакините стартираха последната четвърт със серия от 9-0, за да дръпнат със 74:59, като до финалната сирена не изпуснаха инициативата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: По програма следващият двубой на Александър Везенков и Олимпиакос в Евролигата ще бъде на 20 януари. Тогава българинът и колегите му ще гостуват на Макаби Тел Авив.

СТАТИСТИКА ОТ ФЕНЕРБАХЧЕ – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани