3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияЛокомотив 2020 спечели титлата в ББЛ А група

Локомотив 2020 спечели титлата в ББЛ А група

Бронз за Бавни и яростни

Локомотив 2020 е шампионът в ББЛ А група за сезон 2020/2021. В дербито между втория и третия в регион Запад тимът се наложи над НСА със 75:65. Двубоят се проведе тази вечер в столичната зала „Триадица“, а лично президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков връчи купите на медалистите през този сезон. За MVP на финалния турнир бе избран капитанът на победителите Станислав Славейков.

В началото на срещата стрелбата и на двата тима не вървеше, но баскетболистите на Георги Младенов имаха леко предимство заради по-големия брой грешки на съперника и след десет минути игра водеха със 17:12 след кош със сирената на Славейков. През втория период стрелбата от тройката потръгна и на двата тима и резултатността се вдигна. На няколко пъти Локомотив 2020 повеждаше с 9 точки, но на почивката авансът му бе едва 4 – 43:39. Играчите на Явор Аспарухов стигнаха до равенството малко след началото на второто полувреме, но след това баскетболистите в светли екипи направиха серия от 15-0, а преди последната част вече водеха с 62:49. В началото на заключителния период преднината на Локомотив достигна 18 точки. Когато обаче изглеждаше, че мачът вече е решен, НСА се вдигна на силен щурм и намали разликата само на 6, но съперникът му удържа преднината си и спечели.

Станислав Славейков бе над всички за победителите с 29 точки и 12 борби, Самуел Франсис се отчете със 17 точки и 7 борби, 10 точки има Милен Дудев. За тима от спортната академия Мартин Петров реализира 14 точки, с 13 е Мартин Мандалски, а по 12 добавиха Виктор Серафимов и Георги Дамянов.

С бронзовите медали се окичи шампионът в регион Център Бавни и яростни, който надви втория на Изток Шабла със 75:59. Баскетболистите на Саша Топчов поведоха с 9:2 на старта на срещата и въпреки че за кратко опонентът им стигна до обрат, след десет минути игра те бяха напред с 22:16. През втория период обаче плевенският тим взе инициативата и лимитира съперника си едва до 7 точки, а на почивката водеше с 33:29. Проблемите в нападение за Шабла продължиха и след паузата, като Бавни и яростни се възползва и преди заключителната четвърт се откъсна с 58:39. Преднината на тима достигна 24 точки и въпреки че в края символичните гости стопиха част от нея, на практика мачът вече се доиграваше.

Максим Генов завърши с 29 точки и 9 борби. Денислав Трифонов се отчете с 23 точки и 8 борби, 11 точки и 9 борби има Александър Илиев. За Шабла Ивайло Тодоров има 15 точки и 9 борби, по 14 точки вкараха Станислав Цонков и Симеон Савов.

Шампионът на Изток Шоутайм завърши пети в крайното класиране, след като по-рано днес победи първенеца в регион Юг Ямбол-2 с 86:78. Ключова се оказа силната първа четвърт, след която варненци се откъснаха с 15 точки разлика. Те поддържаха двуцифрен аванс почти до самия край и въпреки че четири минути преди сирената младият състав на съперника им свали разликата само на 5, удържаха водачеството си до последно.

31 точки за победата на Шоутайм реализира Анди Франсис, като овладя и 9 борби. 14 вкара Александър Иванов, а 10 с 12 борби записа Красимир Димитров. 21 точки за ямболии отбеляза Георги Герганов, с 19 е Пламен Илиев, 17 и 7 асистенции има Николай Нинов, а Ярослав Никонов се отчете с 14 точки и 8 борби.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани