12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългари в чужбинаПавел Маринов си намери отбор в Румъния

Павел Маринов си намери отбор в Румъния

Крилото ще играе за Атлетик Констанца

Павел Маринов ще се завърне в Румъния след тригодишна пауза. Българският национал ще облече екипа на Атлетик Констанца за следващия сезон, съобщава Unitedhoops.ro.

За последно в северната ни съседка Павел Маринов е част от състава на Стяуа през 2017/2018. Освен това, на румънска земя двуметровото крило преминава още през Питещ и Динамо Букурещ. В чужбина роденият в Ямбол баскетболист е познат с изявите си във френските Каен и Лил.

По българските терени Павел Маринов е ключова фигура в отборите на Ямбол, Балкан, Лукойл Академик и Берое. За старозагорци той записва средно по 9.7 точки, 7 борби и 3.1 асистенции в общо 21 мача по родните терени през 2020/2021. Здравословни проблеми му попречиха да играе в някои от срещите на „зелено-белите“.

Павел Маринов има и 9 срещи в Delasport Балканска лига с Берое през последната година, като в тях реализира средно по 8.8 точки, 5.9 борби и 3.7 асистенции.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани