11.2 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков и Олимпиакос на финал за Купата на Гърция

Везенков и Олимпиакос на финал за Купата на Гърция

Крилото сред най-добрите за успеха на гранда от Пирея над АЕК

Александър Везенков и Олимпиакос се класираха за финала в турнира за Купата на Гърция. Това се случи, след като българинът и отборът му отстраниха АЕК със 76:70 във втория полуфинал от Финалната четворка, която се провежда на остров Крит.

206-сантиметровото крило се представи силно за Олимпиакос и постави името сред реализаторите му. 26-годишният баскетболист се отчете с 15 точки, 9 борби и 2 асистенции за 30 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 3/5 от средно разстояние, 2/6 от тройката и 3/3 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Костас Папаниколау вкара 16. Костас Слукас се отчете с 12 и 5 борби.

Иън Хамър бе най-резултатен за АЕК с 26 точки и 8 борби. Димитрис Флионис остана с 18.

Александър Везенков и отборът му доминираха под двата ринга, след като овладяха 39 срещу 25 борби за съперника. Освен това, „червено-белите“ направиха и повече чадъри – 4 срещу 2 за АЕК.

Олимпиакос се класира на финал за гръцката Купа за първи път от 2018 г. В неделя (20 февруари) Александър Везенков и компания ще спорят с Панатинайкос, победил Промитеас Патра с 85:65 в първия полуфинал.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – АЕК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани