5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаВезенков и Олимпиакос загубиха шансове за плейофите в Евролигата (видео)

Везенков и Олимпиакос загубиха шансове за плейофите в Евролигата (видео)

Българинът със силни изяви, но това не спаси тима му от Фенербахче

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос загубиха шансове за място в плейофите на Евролигата. Българинът и тимът му отстъпиха на Фенербахче със 71:76 у дома в мач от 31 кръг в турнира на богатите.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило и този път не разочарова своя треньор Йоргос Барцокас и отново бе сред реализаторите за Олимпиакос. 25-годишният баскетболист се отчете с 15 точки, като бе 3/5 от средно разстояние и 3/7 от тройката. Освен това, националът остави срещу името си в статистиката 3 борби, 2 асистенции и 1 открадната топка за 32 минути на паркета като титуляр.

От неговите съотборници Ливио Жан-Шарл отбеляза 16 точки и овладя 8 борби. Костас Слукас добави 12 и 5 асистенции.

Ян Весели бе най-резултатен за Фенербахче с 18 точки. ДиШоун Пиер вкара 15.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Гостите си осигуриха комфортен аванс от 15 точки след едно полувреме игра. Преднината им набъбна до 17 през третия период, но Александър Везенков и компания не се предадоха и намалиха изоставането си до 71:74. Успешни наказателни удари на Нандо Де Коло сложиха точка на спора с крайното 76:71.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Гръцкият гранд вече има баланс от 14-17, като заема 12-то място в подреждането. Турците са шести с 19 успеха и 12 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 31 март Олимпиакос и Александър Везенков ще излязат срещу Валенсия, а ден по-рано Фенербахче ще гостува на Байерн Мюнхен.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ФЕНЕРБАХЧЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани