11.2 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков даде импулс на Олимпиакос за триумф на турнира в Кипър

Везенков даде импулс на Олимпиакос за триумф на турнира в Кипър

Крилото се отчете с 19 точки срещу Цървена Звезда

Aлександър Везенков и Олимпиакос триумфираха на турнира „Неофитос Андриотис“, който се проведе в Кипър. Българинът и тимът му не оставиха шансове на Цървена Звезда след 94:55, като приключиха без поражение в надпреварата.

За Олимпиакос над всички в тази среща бе Александър Везенков. Крилото наниза 19 точки, като бе 6/7 от средно разстояние, 1/2 зад дъгата и 4/5 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Освен това, на сметката на шампиона и носител на Купата на Гърция от миналия сезон националът остави още 6 борби, 2 асистенции и 1 открадната топка. Всичко това той стори за 22 минути на паркета като титуляр.

От неговите съотборници Янулис Ларенцакис вкара 15 плюс 6 асистенции. Жоел Боломбой добави 12 и 9 борби.

Лука Митрович единствен финишира с двуцифрен точков актив за Цървена Звезда – 12 точки.

Aлександър Везенков даде импулс на Олимпиакос в началото на срещата, като го изстреля до 20:6. Все пак Цървена Звезда отвърна за 13:24 след 10 минути игра. До почивката Лука Митрович продължи да тормози гръцкия гранд и доближи сърбите на 5 точки. Отново Везенков и Мустафа Фал бяха на точното място, като поставиха на таблото за 47:37 в полза на тима на Йоргос Барцокас. След паузата гръцкият гранд овладя напълно инициативата и дръпна с 39 точки.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани