6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияБалкан зае първото място на турнира в Пловдив

Балкан зае първото място на турнира в Пловдив

Във финала на надпреварата ботевградчани победиха Академик

Балкан спечели турнира в Пловдив, който се проведе в последните два дни. В зала „Сила“ тимът на Тони Дечев надви Академик Пловдив с 89:82 във финала на надпреварата. Това бе трети пореден успех за „зелените“ в контролите от предсезонната им подготовка.

Мануел Суарес даде тон на Балкан с дабъл-дабъл – 16 точки и 11 борби, като се превърна в Борец №1. Димитър Димитров също стигна до двойните показатели – 15 и 10 борби и приза за МVP на турнира. Райън Хароу добави 13 точки и 6 асистенции. Николай Грозев и Илиян Пищиков отбелязаха по 12. Христо Захариев се отчете с 11 точки.

Омар Крайем остави срещу името си в статистиката за Академик 20 точки, 5 борби и 11 асистенции, като стана най-добър подавач. Тони Гуджино завърши с 18 и 11 борби. Александър Милов остана с 12 точки.

През първото полувреме двата състава си размениха по една част, а на почивката Балкан имаше минимален аванс за 47:43 след успешни акции на Мануел Суарес и Илиян Пищиков. След паузата Тони Гуджино, Кръстан Кръстанов и Томислав Минков донесоха обрат на домакините след 61:60. Николай Грозев и Мануел Суарес обаче върнаха преднината на Балкан за 64:62 след 30 минути игра. През последната четвърт шампионите стигнаха до +7 точки в своя полза, но пловдивчани не се отказаха и сведоха пасива си до 2 точки. Балкан все пак издържа в края и спечели.

Следващата седмица, на 28 и 29 септември Балкан ще бъде домакин на турнира в памет на легендата Георги Христов, в който ще се включат още Черноморец, Спартак Плевен и Пелистер Битоля.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани