12.9 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоНБАВезенков близо до дабъл-дабъл, Сакраменто не пожали Вашингтон (видео)

Везенков близо до дабъл-дабъл, Сакраменто не пожали Вашингтон (видео)

Крилото с личен рекорд по борби в НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Сакраменто ликуваха за трети пореден път в НБА. На свой терен крилото и колегите му победиха Вашингтон със 143:131, с което достигнаха до баланс от 16-9 в Западната конференция.

НАЙ-ДОБРИ: Българинът подобри личния си рекорд по борби в лигата, като овладя 7 отскочили от двата ринга топки. Освен това, срещу името си в статистиката на Кингс 206-сантиметровият баскетболист остави още 8 точки, 1 асистенция и 2 откраднати топки за 12 минути на терена. При стрелбата си от игра той бе 3/5, включително 2/3 от тройката.

От неговите съотборници ДиАрън Фокс финишира с 30 точки, 5 борби и 6 асистенции. Домантас Сабонис оформи своя 35-ти трипъл-дабъл в кариерата си – 28, 13 борби и 12 асистенции. Кийгън Мъри регистрира 25 точки и 5 борби.

Джордан Пул бе най-резултатен за Вашингтон с 28 точки, от които 8 тройки. Кайл Кузма се разписа 27 и 8 борби. Тайс Джоунс остана с 16 точки и 9 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Гостите стигнаха до равенство за 40:40 във втората четвърт, но след това не успяха да издържат на темпото на съперника и изоставаха в последните 30 минути. На голямата почивка Александър Везенков и компания водеха с 10 точки за 66:56, а в третия период окончателно прекършиха Вашингтон, реализирайки общо 46 точки, за да дръпнат със 112:91. До финалната сирена Кингс не изпуснаха контрола над двубоя, в който имаха общо 42 борби и 35 асистенции при успеваемост в стрелбата от игра 53%.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 21 декември (четвъртък) от 5.00 ч. българско време Александър Везенков и Сакраменто ще играят с Бостън. 

СТАТИСТИКА ОТ САКРАМЕНТО – ВАШИНГТОН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани