14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияВасил Христов застава начело на Балкан

Васил Христов застава начело на Балкан

Наставникът ще замени подалия оставка Небойша Кнежевич

Васил Христов е новият треньор на Балкан, като той ще води отбора до края на настоящия сезон. Това обявиха от официалния сайт на шампионите.

Това решение е взето по-рано днес от ръководството на „зелените“. Васил Христов се присъедини към щаба на Балкан през миналата есен, като бе помощник както на Петър Златанович, така и на Небойша Кнежевич, който снощи е подал оставка.

Снимката е обект на авторско право и принадлежи на LAP.BG

Васил Христов има опит като състезател с отборите на Славия и НСА. Завършва НСА със специалност „Баскетбол“ и е магистър по „Спортна журналистика“. Има шест участия на европейски първенства с подрастващи формации и над 10 години опит с подрастващи в школите на Спортни таланти и Лукойл Академик.

През миналия сезон бе част от щаба на Рилски спортист, с който има Суперкупа на България.

Васил Христов води младежкия ни национален отбор през миналото лято. Под негово ръководство селекцията ни до 20 г. финишира на 10-то място на европейското, Дивизия Б в Северна Македония. Освен това, той бе сред помощниците на Росен Барчовски в мъжкия ни национален отбор в третия етап на предварителните квалификации за Евробаскет 2025 и на олимпийската предквалификация в Истанбул през лятото на 2023 г.

В щаба на Васил Христов в Балкан ще бъде Иван Коцев. 

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани