7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНационални отбориБългария се бори мъжки, но изпусна Гърция в продължение (ВИДЕО)

България се бори мъжки, но изпусна Гърция в продължение (ВИДЕО)

"Лъвовете" допуснаха втора поредна загуба в европейските квалификации

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България допусна втора поредна загуба в европейските квалификации. Селекцията на Росен Барчовски отстъпи на Гърция със 78:84 след продължение в последния си мач от група H, който се проведе в „балона“ в Сараево. „Лъвовете“ вече имат баланс от 1-3, докато тимът от южната ни съседка е с 3 успеха и 1 поражение.

НАЙ-ДОБРИ: Чавдар Костов се разписа с 15 точки и 5 борби за България. Дий Бост добави 12 и 7 асистенции. Венцислав Петков завърши с 11 точки.

За Гърция Йоанис Атинау бе най-добър с 21 точки, от които 6 тройки. Василис Кавадас реализира 14. Димитрис Аграванис вкара 10 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Силно начало на Чавдар Костов и няколко негови успешни акции изведоха България до 13:7. Упоритостта на тима ни в защита бе допълнена и от няколко атаки на Павел Маринов, Венцислав Петков и Евгени Хаджирусев за 25:17 в края на първата част. През втория период яловите нападения на гърците бяха наказвани по безпощаден начин от нашите, които чрез Васил Бачев, Цветомир Чернокожев и Дий Бост се изстреляха напред с 41:25. Съперникът отговори със серия от 6-0, за да намали до 31:41 чрез Гайос Скордилис и Михал Лондзис. Последваха грешки и в двете посоки, а резултатът до почивката не бе променен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата гърците сведоха изоставането си до 39:41 чрез Василис Кадавас. Проблемите за представителния ни отбор се увеличиха, след като Станислав Ваклинов напусна паркета, изчерпал лимита си от пет лични нарушения. Димитрис Аграванис донесе обрата на Гърция за 42:41. Дий Бост прекъсна сушата за България с далечен снаряд, успешен наказателен удар и кош за 47:41. Двуцифреният аванс за отбора ни бе възстановен от Венцислав Петков и Васил Бачев за 52:42. Селекцията на Танасис Скуртупулос пак се приближи след 46:52. През последните 10 минути Гърция се възползва от отсъствието на Андрей Иванов под коша и се озова на 1 точка зад България. Последваха три тройки на Цветомир Чернокожев, Евгени Хаджирусев и Андрей Иванов за 68:60. И това не пречупи южните ни съседи, които се докопаха до продължение след 71:71 със забивка на Димитрис Кацивелис. 

ПРОДЪЛЖЕНИЕТО: Гърция излезе напред в допълнителните 5 минути чрез Вангелис Манцарис за 77:73. От другата страна Венцислав Петков бе точен за 76:77. И отново той намали до 78:79 след кош на Димитрис Кацивелис. Димитрис Аграванис не сбърка на два пъти от фаул линията за 81:78. Йоанис Атинау подпечата успеха на Гърция с крайното 84:78.

И ОЩЕ: Това бе двубой №48 в историята между двата отбора в официални срещи. Балансът в тях до този момент е 26-22 в полза на гърците.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Последните два мача на България от европейските квалификации ще бъдат през февруари догодина, съответно срещу Латвия и Босна и Херцеговина. Тогава ще стане ясно дали отборът ни ще успее да си осигури място на Евробаскет 2022.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ – ГЪРЦИЯ

Росен Барчовски: Играхме добре 39 минути, но няколко лоши решения ни костваха победата

Чавдар Костов: Допуснахме няколко лесни коша в края

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани