7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски: Играхме добре 39 минути, но няколко лоши решения ни костваха...

Росен Барчовски: Играхме добре 39 минути, но няколко лоши решения ни костваха победата

Гърция извади късмет в някои малки ситуации, каза още наставникът на България

Искам да кажа, че след тежката загуба от Босна и Херцеговина беше много трудно да мотивирам моя отбор. Мисля, че играхме по-добре от гърците 39 минути, но няколко лоши решения и грешки в нападение ни костваха победата. Това е баскетболът. Гърция извади късмет в някои малки ситуации. Играхме добър баскетбол, опитните играчи се представиха на добро ниво, както и младите“, заяви селекционерът на България Росен Барчовски след загубата от Гърция със 78:84 след продължение.

Нищо позитивно не видях в първия мач срещу Босна и Херцеговина. Втората среща бе напълно различнa. Представихме се добре в нападение и в защита, но само тези малки ситуации в края на редовното време ни попречиха да спечелим. Не беше лесно да накарам баскетболистите да се възстановят психически за този двубой, защото в същото време в нашия лагер бе установен случай на заразен с коронавирус. Не беше лесно да се разговоря с тях. Видяхте, че играхме по-добре“, каза още наставникът след второто поредно поражение на нашите в пресявките за Евробаскет 2022.

Имаме една победа. Трябва да вземем още две. Трябва да кажа, че ни липсваха важни играчи като Димитър Димитров, Станимир Маринов, Йордан Минчев и Христо Захариев. Ако сме в пълен състав, вярвам, че можем да спечелим още два пъти, смята Росен Барчовски.

България се бори мъжки, но изпусна Гърция в продължение

Чавдар Костов: Допуснахме няколко лесни коша в края

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани