9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНационални отбориБосна и Гърция са сигурни за Евробаскет 2022

Босна и Гърция са сигурни за Евробаскет 2022

Хърватия също си проправи път до еврофиналите след две години

Босна и Херцеговина и Гърция се класираха на Евробаскет 2022. Това стана факт, след като „драконите“ надвиха Латвия със 79:73 в последния си мач от група H на „балона“ в Сараево.

Един Атич и Кенан Каменяс вкараха по 19 точки за Босна и Херцеговина. Джон Робърсън добави 12. Емир Сюлейманович се отчете с 10 точки и 7 борби.

Рихардс Ломаз бе най-резултатен за Латвия с 19 точки. Айгарс Скеле го последва с 16, 7 борби и 6 асистенции. Мартинс Мейерс приключи с 15 точки и 9 борби.

Успехът на Босна бе от полза и на Гърция, която по-рано днес надделя над България с 84:78 след продължение. Селекцията на Ведран Боснич и тази на Танасис Скуртупулос имат по 3 успеха и 1 поражение и няма как да бъдат изместени от първите две места в този поток.

За третата позиция в група H на 20 февруари 2021 г. в директен дуел ще се изправят Латвия и България, които имат по 1 победа и 3 загуби. Два дни по-късно нашите ще играят и срещу Босна и Херцеговина.

Билет за Евробаскет 2022 си осигури и Хърватия. 

България се бори мъжки, но изпусна Гърция в продължение (ВИДЕО)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани