9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНационални отбориБългария загуби от Словения в евроквалификациите за жени (видео)

България загуби от Словения в евроквалификациите за жени (видео)

Силно второ полувреме на домакините в Любляна

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България допусна втора поредна загуба в европейските квалификации за жени. Отборът на Таня Гатева отстъпи на Словения с 63:78 като гост в Любляна в среща от група B на пресявките за следващия шампионат на Стария континент. Селекцията ни е с баланс от 0-2 в своя поток.

НАЙ-ДОБРИ: Борислава Христова се отчете с 25 точки и 5 борби за България. Карина Константинова добави 15.

Ева Лисец бе най-резултатна за Словения с 28 точки и 7 борби. Зала Фрисковец остави срещу името си 17, 5 борби и 6 асистенции. Тина Яковина остана с 11 точки.

КЛЮЧЪТ: През първото полувреме двата тима си размениха по една част, като след изиграването му нашите момичета водеха с 36:35. След паузата обаче словенките взеха нещата в свои ръце и стигнаха до обрат, след като взеха третия период с 27:16, за да излязат напред с 62:52. В последната четвърт домакините не изпуснаха лидерството и стигнаха до победата, оформяйки крайното 78:63 в своя полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващият двубой на националките от квалификациите за Евробаскет 2025 ще бъде на 7 ноември догодина срещу Унгария като гости.

СТАТИСТИКА ОТ СЛОВЕНИЯ – БЪЛГАРИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

  1. […] Въпреки силното представяне на бившата възпитаничка на Вашингтон Стейт, България допусна две поражения в група B на пресявките – съответно с 65:75 от Финландия в Самоков и с 63:78 от Словения в Любляна. […]

  2. […] Отборът на Таня Гатева допусна две поражения в срещите си в първия игрови прозорец на квалификациите за следващия шампионат на Стария континент – съответно с 65:75 от Финландия в Самоков и с 63:78 от Словения в Любляна. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани