18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориБългария в Топ 4 на европейското на колички (видео)

България в Топ 4 на европейското на колички (видео)

Отборът на Антонио Кулиандро бе категоричен срещу Унгария в последния си мач от груповата фаза на турнира

Националният отбор на България на колички се класира на полуфинал на европейското първенство за мъже в Дивизия C, което се провежда в Сараево. Тимът ни си гарантира място в Топ 4 след категорична победа срещу Унгария със 77:21.

С успеха баскетболистите на Антонио Кулиандро завършват груповата фаза с баланс 2-1, а при триумф на Чехия срещу Дания в последния мач, ще останат втори в крайното класиране. Дори и чехите да допуснат загуба по-късно и да се получи тройна въртележка, България е с много добра точкова разлика в директните двубои и няма как да бъде изместена от първите две позиции.

Националите ни стартираха силно мача с Унгария и след 10 минути игра поведоха с 11:4. Те лимитираха съперника си едва до 2 точки през втората четвърт и на почивката дръпнаха с 31:6. След паузата разликата продължи да расте, като достигна и 56 точки в полза на нашите малко преди финалната сирена.

Георги Иванов завърши с 26 точки и 7 борби за България. Николай Ваклинов записа 24. Мартин Иванов се отчете с 10 точки и 9 борби. В срещата не взе участие Антон Фиков.

Полуфиналите са утре (22 септември), като от другата група напред продължават Португалия и Ирландия.

Вижте пълен запис на двубоя:

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани