12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБАБостън победи Лейкърс в дуел №299 в НБА (видео)

Бостън победи Лейкърс в дуел №299 в НБА (видео)

Селтикс с втори успех над този съперник навръх Коледа

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Коледната програма в НБА предложи дуел между Лос Анджелис Лейкърс и Бостън, след който победата отиде в актива на Селтикс след 126:115 като гости. Това бе 299-тият път, в който тимът от Ел Ей и този от Бостън застават един срещу друг на терена в среща от редовния сезон.

И ОЩЕ: Мачът бе под №5 за Лейкърс и Бостън в НБА на Коледа. Предишният път, когато това се случва, е през 2008 г. Тогава Коби Брайънт и „езерняците“ подчиняват Рей Алън, Пол Пиърс, Кевин Гарнет и компания с 92:83. Лейкърс са баланс от 3-2 в тези сблъсъци.

НАЙ-ДОБРИ: Кристапс Порзингис оформи дабъл-дабъл за Бостън – 28 точки и 11 борби. Джейсън Тейтъм добави 25, 8 борби и 7 асистенции. Джейлън Браун се разписа с 19 точки и 5 борби.

Антъни Дейвис бе над всички за Лейкърс с 40 точки и 13 борби. Ториан Принс вкара 17. Леброн Джеймс остана с 16 точки, 9 борби и 8 асистенции.

КЛЮЧЪТ: През първото полувреме Селтикс стигнаха до преднина от 18 точки, водени от Джейсън Тейтъм, Кристапс Порзингис и Жрю Холидей. Лейкърс обаче не се отказаха и с помощта на Антъни Дейвис, Ториан Принс и Леброн Джеймс стигнаха до равенство за 52:52. Дерик Уайт, Кристапс Порзингис и Джейсън Тейтъм все пак опазиха лидерството на Бостън за 58:57 на голямата почивка.

След паузата надлъгването продължи преди гостите да излязат отново напред с 9 точки за 81:72 чрез Джейлън Браун, Дерик Уайт и Кристапс Порзингис. Тимът от Ел Ей отвърна с успешни акции на Антъни Дейвис и Остин Рийвс за 79:83, но Ал Хорфърд, Дерик Уайт и Джейсън Тейтъм бяха точни за 99:90 в полза на Бостън. В последната четвърт „келтите“ не изпуснаха инициативата и спечелиха, оформяйки крайното 126:115 в своя полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 декември Бостън ще спори с Детройт, докато същия ден Лейкърс ще играят срещу Шарлът.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕЙКЪРС – БОСТЪН 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани