9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияНБЛ с глоби на стойност 700 лв.

НБЛ с глоби на стойност 700 лв.

От лигата наказаха поредната доза технически нарушения

Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ излезе с наказанията след последните мачове от 7 кръг. Санкциите са на стойност 700 лв. и са наложени, заради технически нарушения.

Ето и всички наказания на ДАС към НБЛ:

„На заседание, проведено на 30.11.2022 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Пламен Минков – дежурен представител на мача между Шумен и Спартак Плевен. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

– Налага на БК „Спартак Плевен“, имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща №35 между отборите на БК „Шумен“ и БК „Спартак Плевен“, проведена на 26.11.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК “Спартак Плевен”. Нарушението е първо за сезона, което предопределя размера на наказанието.

– Налага на Станимир Маринов, състезател с №23 от отбора на БК „Спартак Плевен“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №35 между отборите на БК „Шумен“ и БК „Спартак Плевен“, проведена на 26.11.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 23 от отбора на БК „Спартак Плевен“ – Станимир Маринов – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за настоящия сезон на състезателя и е конкретно определено по размер в ДАП.

– Налага на старши-треньора на БК „Спартак Плевен“ – Галин Стоянов, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №35 между отборите на БК „Шумен“ и БК „Спартак Плевен“, проведена на 26.11.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на старши-треньора на БК “Спартак Плевен” – Галин Стоянов е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за старши-треньора, което предопределя размера на наказанието му.”

Въз основа на същия доклад ДАС реши:

– 1. Налага на БК „Шумен“, имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща среща №35 между отборите на БК „Шумен“ и БК „Спартак Плевен“, проведена на 26.11.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК “Шумен”. Нарушението е първо за сезона, което предопределя размера на наказанието.

– Налага на старши-треньора на БК “Шумен” – Янко Янков, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №35 между отборите на БК „Шумен“ и БК „Спартак Плевен“, проведена на 26.11.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на старши-треньора на БК “Шумен” – Янко Янков е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за старши-треньора, което предопределя размера на наказанието му.

ДАС разгледа и доклада на Петър Цачев за мача между Берое и ЦСКА, въз основа на което реши:

– Налага на Корнелиус Хъдсън – състезател с №5 от отбора на БК „Берое“ – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №31 между отборите на БК „Берое“ и БК „ЦСКА София“, проведена на 28.11.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №5 от отбора на БК „Берое“ – Корнелиус Хъдсън е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на Михаил Комбаков – състезател с №2 от отбора на БК „Берое“ – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №31 между отборите на БК „Берое“ и БК „ЦСКА София“, проведена на 28.11.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №2 от отбора на БК „Берое“ – Михаил Комбаков е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

Въз основа на доклада на Съби Бахчеванов за мача между Черно море Тича и Левски, Дисциплинарно-административния съвет реши:

1. УКАЗВА:

на БК „Черно море Тича“ да приведе в състояние, съответстващо на нормативната уредба, оборудването в спортната зала, лицензирана от Комисията на БФБ по материално-техническата база (арг. от чл. 7 от Правилата за провеждане на държавно първенство – мъже на НБЛ (Правилата).

В доклада на дежурния представител на БФБ са посочени несъответствия на оборудването, а именно: В нарушение на чл.7, ал.1 от Правила за провеждането на държавно първенство-мъже НБЛ: 1. Уредът за 24 секунди, намиращ се вляво от секретарската маса при низходящо отчитане от 19 до 10 секунди включително не показва напълно лявата цифра, като същата свети наполовина – т.16.; 2. Липсва резервно баскетболно табло, съгласно изискванията на чл.7, ал.1, т.4 от Правила за провеждането на държавно първенство-мъже НБЛ.

Указанието следва да бъде изпълнено до следващия домакински мач на отбора, в противен случай на същия ще бъде наложена санкция, съгласно чл. 8, ал. 3, предложение 2-ро от Правилата.“

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани