15.2 C
София
четвъртък, май 9, 2024
НачалоНБАБостън отговори на предизвикателството на Маями за 1-1 във финалите на Изток...

Бостън отговори на предизвикателството на Маями за 1-1 във финалите на Изток (видео)

Първа домакинска загуба за "горещите" в плейофите на НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Бостън достигна до първа победа във финалите на Източната конференция на НБА. „Келтите“ се наложиха над Маями със 127:102 като гости, за да достигнат до 1-1 в битката за златото.

НАЙ-ДОБРИ: Джейсън Тейтъм се отчете с 27 точки, 5 борби и 5 асистенции за Бостън. По 24 добавиха Маркъс Смарт и Джейлън Браун, като първият остана на крачка от трипъл-дабъл след 9 борби и 12 асистенции. Грант Уилямс се включи от пейката с 19 точки.

Джими Бътлър бе най-добър за Маями с 29 точки и 6 борби. С по 14 останаха Виктор Оладипо и Гейб Винсент.

КЛЮЧЪТ: Селтикс нямаха спиране през първото полувреме и дръпнаха със 70:45 на голямата почивка. Джими Бътлър опита да върне домакините в срещата, след като реализира 16 точки в третия период и доближи отбора си на 17. „Келтите“ отговориха със серия от 12-2, за да излязат напред с 27 точки и това бе всичко.

И ОЩЕ: Това бе първа загуба за „горещите“ у дома в плейофите на НБА през този сезон. Селтикс от своя страна записаха четвърта поредна победа в мачовете си след загуби в тези елиминациии.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Серията се мести в Бостън за два мача. Първият от тях ще бъде на 22 май. Играе се до четири успеха от седем срещи.

СТАТИСТИКА ОТ МАЯМИ – БОСТЪН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани