13 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаБорислава Христова с ключов принос за втория успех на Сепси в женската...

Борислава Христова с ключов принос за втория успех на Сепси в женската Евролига (видео)

Българката записа 19 точки в мача срещу Люблин

Борислава Христова и Сепси спечелиха за втори път в женската Евролига този сезон. На румънска земя българката и тимът й изнесоха лекция на полския Люблин с 88:58 в мач от група А на турнира.

Националката се представи силно и записа 19 точки за Сепси, които допълни със 7 борби и 1 асистенция за 33 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си Борислава Христова бе 5/10 от средна дистанция, 2/6 за три точки и 3/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Морган Грийн също финишира с 19 точки за домакините, гарнирани с 5 борби и 9 асистенции. Кортни Рейдж се отчете с 14.

Елин Густавсон бе най-добра за Люблин с 13 точки и 5 борби. С по 12 останаха Александра Зиемборска и Вероника Бъртън, като втората грабна и 7 борби.

Шампионът на Румъния показа по-точен мерник в стрелбата от игра – 56.7% срещу 37.9% за полския тим. Освен това, Борислава Христова и съотборничките й имаха повече асистенции – 26 срещу 14 завършващи подавания за Люблин.

Сепси е с баланс от 2-8 и се нарежда на седмо място в класирането на своята група. На 10 януари 2024 г. Борислава Христова и компания ще излязат срещу Валенсия. 

СТАТИСТИКА ОТ СЕПСИ – ЛЮБЛИН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани