12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияБойко Миленков: Всички момчета са истински мъжкари

Бойко Миленков: Всички момчета са истински мъжкари

Нещата не са се оправили, опитваме се да оцеляваме, но това не е само при нас, заяви треньорът на Берое

„Ще излезем със специално становище от клуба относно ситуацията със състава. Не искам да коментирам повече. В повечето случаи, когато даден отбор е с по-къса ротация, играе по-освободено от психологическа гледна точка. Това се случи в този мач. Момчетата бяха изключително освободени, имахме голяма доза късмет, но всички до един се бориха изключително мъжки. Може би това ни е вторият мач от началото на сезона, в който спечелихме борбата под коша, макар че играхме зонова защита почти 40 минути. Слабостта на зоната е именно борбата, но ние спечелихме отскочилите под двата ринга топки с 38-37. Изключителен мач на всички момчета, те не са хора, а герои. Изкарахме се от много тежка ситуация, просто са истински мъжкари„, заяви Бойко Миленков след успеха над Спартак с 97:81 в мач от НБЛ. 

Берое спечели в Плевен (видео)

„Ние започнахме първенството много трудно от финансова гледна точка, както и миналия сезон, когато не се знаеше дали ще ни има. Нещата не са се оправили, опитваме се да оцеляваме, но това не е само при нас. Ситуацията е такава, че всеки може да победи всеки. Други треньори също са на мнение, че първенството е интересно откъм резултати, изненади и моментно състояние“, допълни той. 

Ти Кей Идожди стъпи накриво преди пет дни. Стъпи съответно и на двата си глезена в рамките на няколко дни. Надявам се да е по-добре в близко бъдеще, не искам да коментирам колко човека бяхме на тренировки. Пак казвам, че за мен е удоволствие, че мога да работя с тези момчета, каза още наставникът на „зелено-белите“. 

„Още когато Любомир Минчев бе старши-треньор, идеята на селекцията бе да се търсят атлетични играчи, защото съвременният баскетбол много се промени и атлетизмът дава предимство. Ние винаги търсим подобни баскетболисти, както и такива като Александър Тодорович, който не е атлетичен, но използва много добре главата си. Не искам да влизам в подробности отново финансовото състояние на отбора, нашият бюджет не е толкова сериозен, но успяваме да се справяме финансово, макар и изключително трудно. Имаме обещание, че нещата да се оправят, ние сме длъжни да чакаме този момент и да се борим. Със сигурност ще имаме нови попълнения, но все още се колебаем каква да бъде бройката„, добави Бойко Миленков. 

„Не мога да кажа какво ни отнема и какво ни дава участието в Балканската лига към този момент. Много е важно на какъв етап се намираш по време на сезона. Мога да кажа, че в момента минусите са повече, тъй като сме с по-къс състав. Тежко е, тепърва ни предстоят много пътувания, но отборът израства чрез мачове, така че от тази гледна точка участието ни в този турнир помага„, смята той. 

Много е важно какво може да се очаква от нас за мача срещу Шумен. Не искам да обиждам шуменци, но аз гледам моя отбор. Когато сме домакини, стоим много по-добре. Не знам дали това се дължи на някаква психология. Допуснахме тежка загуба от Ямбол на наш терен в края на миналата година, тогава излязохме доста лежерно, надявам се това да не се повтори срещу Шумен„, завърши Бойко Миленков. 

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани