11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияБерое спечели в Плевен (видео)

Берое спечели в Плевен (видео)

Шеста победа за старозагорци в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое се върна на победния път в НБЛ. Отборът на Бойко Миленков се наложи над Спартак с 97:81 като гост в мач от 14 кръг в мъжкия елит. Старозагорци са с баланс от 6-7, докато плевенчани имат 7 успеха и 6 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Дариъс Хол бе най-добър за Берое с 35 точки и 5 борби. Александър Тодорович оформи дабъл-дабъл – 22 и 17 борби. Дарин Иванов вкара 15 точки. Робърт Георгиев и Михаил Комбаков се разписаха с по 10.

Николай Маринов бе най-добър за Спартак с 14 точки. Николай Стоянов се отчете с 13. Цветомир Чернокожев завърши с 11 точки. С по 10 останаха Димитър Маринчешки, Мартин Маринов и Ивко Ивков, като първият грабна и 12 борби, докато последният допълни сметката си с 5 борби и 6 асистенции.

И ОЩЕ: За Берое днес в групата не бе Корнелиъс Хъдсън, а Ти Кей Идоджи остана на пейката. В игра за домакините пък не бе Симеон Илиев.

РАЗВИТИЕ: Спартак бе по-точен в началото и дръпна с 21:13 след успешни акции на Димитър Маринчешки, Николай Стоянов и Цветомир Чернокожев. Берое отвърна чрез Александър Тодорович, Дариъс Хол и Дарин Иванов за 24:23 в своя полза. Тройка на Николай Маринов оформи 26:25 за домакините в края на първата част.

През втория период преднината на плевенчани стана 8 точки след далечен снаряд на Николай Маринов, но „зелено-белите“ не се дадоха и поставиха равенство на таблото за 37:37, след като Михаил Комбаков, Дариъс Хол и Александър Тодорович не сбъркаха. Цветомир Чернокожев и Николай Маринов отново изведоха Спартак напред с 4 точки, но Робърт Георгиев и Дариъс Хол дадоха ново лидерство на Берое за 44:43.

След паузата гостите стигнаха до +10 точки в своя полза, след като Дарин Иванов, Александър Тодорович и Дариъс Хол реализираха. Димитър Маринчешки и Николай Маринов също се разписаха за 59:66 в края на третата четвърт. През последните 10 минути Берое направи серия от 19-7, за да сложи точка на спора.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В следващия кръг, на 14 януари Спартак ще гостува на Черноморец, докато ден по-късно Берое ще спори с Шумен.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – БЕРОЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани