10.8 C
София
петък, май 10, 2024
НачалоБългарияБалкан с победен старт на годината в НБЛ (видео)

Балкан с победен старт на годината в НБЛ (видео)

Ботевградчани спряха серията от 4 поредни успеха на ЦСКА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан започна 2023 г. в НБЛ с победа. Пред своята публика отборът на Петър Златанович се наложи над ЦСКА с 81:67 в мач от 14 кръг в родния елит. Ботевградчани вече са с баланс от 9-3 и са втори в класирането, докато столичани са пети със 7 успеха и 6 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Христо Захариев се разписа с 20 точки за Балкан, допълнени от 5 борби. Павлин Иванов добави 15. Николай Грозев се отчете с 10 точки.

Зейн Ноулс бе най-добър за ЦСКА с 20 точки и 8 борби. Райли Оуенс вкара 15 плюс 5 борби и 5 асистенции. Мартин Сотиров остана с 11 точки.

КЛЮЧЪТ: Първото полувреме бе равностойно, като в края му Балкан все пак поведе с 8 точки след успешни акции на Христо Захариев, Мануел Суарес и Николай Грозев за 45:37. След паузата „зелените“ дръпнаха с 12 точки след тройка на Никос Дипларос, но „червените“ се отказаха и намалиха до 6 точки чрез Райли Оуенс и Зейн Ноулс. Мануел Суарес и Христо Захариев обаче върнаха двуцифреното предимство на шампионите за 62:52. В последната четвърт Балкан стигна до +15 в своя полза, след като дуото Павлин Иванов и Христо Захариев не сбърка. До края Балкан не сдаде водачеството и прекъсна серията на съперника от 4 поредни победи.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 14 януари Балкан ще гостува на Левски, докато два дни по-късно ЦСКА ще приеме Рилски спортист.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЦСКА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани