6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияБогдан Петков: Най-важното е, че „Балканстрой“ е най-посетената зала през сезона

Богдан Петков: Най-важното е, че „Балканстрой“ е най-посетената зала през сезона

Завършваме един двугодишен цикъл, в който можеше да се надяваме на повече, бе мнението на генералния мениджър на Спартак

Със сигурност всеки един от нас се е надявал на нещо повече през този сезон. Не обичам да се зареждам с някакви предварителни очаквания, защото и през миналия сезон минахме през много големи трудности. За съжаление завършихме малко на обратния полюс. Много трудна кампания от гледна точка на контузии, имахме много големи проблеми, които решихме частично, докато други не успяхме, защото нямахме тази възможност. Направихме и някои корекции, които дадоха някакви моментни резултати, но истината е, че влязохме в плейофите в много добро физическо състояние. През април играхме само в нашата зала до голяма степен, което бе хубаво, но Седариан Рейнс игра в два мача на антибиотици, докато Ивко Ивков се контузи. Станимир Маринов не е физически на 100%, прави всичко възможно момчето да играе. Общо-взето първата пауза за националните отбори ни върна много назад, защото върна играчите, не само в нашия тим, в трагично физическо състояние, което говори за нивото на тренировъчния процес в представителния ни тим. Ние бяхме потърпевши от това нещо„, заяви генералният мениджър на Спартак Богдан Петков след отпадането на плевенчани на 1/4-финалите в НБЛ след 0-2 победи в серията срещу Черноморец. 

След това напускането на Барет Бенсън дойде в момент, в който точно свърши паузата и ние имахме много малко време за реакция. Тогава останахме без играчи. Завършваме един двугодишен цикъл, в който можеше да се надяваме на повече. Най-важното е, че „Балканстрой“ е най-посетената зала през сезона. Ще видим какво ни очаква в бъдеще, защото и аз имах някакви здравословни проблеми. Ще видим в какъв вид ще изглеждаме през следващия сезон“, добави той.

С някои от играчите имаме договори и за следващата кампания. Вярвам, че Любомир Минчев ще бъде отново старши-треньор на отбора. Тодор Тодоров няма какво да го коментирам. Аз съм казал, че докато аз съм тук, той ще бъде част от тима. Предстои дълго лято, в което ще правим анализи и оценки. Предстои и финансова криза, ще видим дали ще можем да запазим ресурсите. За момента издържаме с кански мъки да нямаме сериозни финансови проблеми, но аз вече съм започнал разговори с кмета Георг Спартански относно това плевенският бизнес да има по-сериозно участие, тъй като издържането на клуба започва да тежи много на мен и моето семейство“, каза още Богдан Петков. 

Ние нямаме някакъв бизнес, мъчим се да намираме спонсори. От 1997 г. насам 80% – 90% от финансирането, което е подсигурено, е по линия на моя баща. Той няма бизнес и заводи, нищо не е приватизирал. Ще става все по-сложно. За голямо съжаление имаме един силен отбор в града. Надявам се плевенският бизнес да му обърне внимание, защото много трудно ще има някаква перспектива пред нас, ако не започнем да работим с някаква финансова стабилност в бъдеще“, завърши генералният мениджър на Спартак. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани