12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияМартин Маринов: Обичам баскетбола, искам да играя

Мартин Маринов: Обичам баскетбола, искам да играя

В Плевен се чувствам като у дома си, призна капитанът на Спартак

„Не знам какво ще се случва. Обичам баскетбола, искам да играя, така че предстои да видим какво ще се случи“, така баскетболистът на Спартак Мартин Маринов отговори на въпрос дали професионалната му кариера ще продължи и в бъдеще.

Първо, искам да поздравя Черноморец, защото за мен той е основен фаворит за титлата. Мисля, че първият ни мач от серията в Бургас бе трагичен. Във втория се борихме доста, но бяхме много нервни. Липсваше ни нападението, играхме доста добра защита. Те имат доста атлетични състезатели. Не ни достигнаха няколко коша, от които да поведем с 5-6 точки. Цял мач бяхме равни, или разликата не надвишаваше 2-3 точки. Но вече в баскетбола 2-3 коша са много“, каза още капитанът на плевенчани след загубата от бургазлии с 69:75 на 1/4-финалите в НБЛ.

„Сезонът беше доста под напрежение. Започнахме силно, имаше катаклизми в отбора, нови хора, нови треньори. Мисля, че това оказа влияние, но в последните 1-2 месеца показахме, че можем да играем баскетбол. Просто не завършихме на това място, на което трябваше да завършим. Ако нямаш домакинско предимство срещу тим като Черноморец, е трудно той да бъде преодолян. Така, че колеблив сезон за мен“, добави той.

В труден период поех щафетата като капитан. Да завършиш пети, след като си започнал със 7 поредни победи, не мисля, че е много добър сезон. Виждате, че тимовете доста се подсилиха, ние имахме подсилване, но лоша контузия на Джасим Флойд оказа доста голямо влияние“, призна Мартин Маринов.

„В Плевен се чувствам като у дома си. Приел съм го като мой дом, така, че е рано да се каже къде и как ще продължа. Договорът ми беше до последния мач, така, че ще видим какво ще се случи. Рано е„, заяви гардът.

„В тази зала е уникално преживяване. Аз всеки път, когато играя тук, си спомням за малката зала в Ботевград. Така, че поздравявам още веднъж публиката. Благодаря за подкрепата през целия сезон. Надявам се все повече фенове да идват на баскетбол в Плевен„, завърши Мартин Маринов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани