11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияЧерно море Тича обърна Ямбол у дома (видео)

Черно море Тича обърна Ямбол у дома (видео)

Две поред за варненци в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черно море Тича записа втори пореден успех в НБЛ. В своята зала „Христо Борисов“ отборът на Кирил Болшаков обърна Ямбол след 93:89 в мач от 13 кръг в родния елит. Варненци са с баланс от 5-8 и са седми в класирането, а селекцията на Тони Дечев има същия актив на шестото място.

НАЙ-ДОБРИ: Къртис Джоунс даде тон на Черно море Тича с 29 точки и 5 борби. Аверил Угба оформи дабъл-дабъл26 и 13 борби. Тач Ънру се разписа с 15 точки. Мартин Коцев регистрира 11 и 5 борби.

Питър Кис бе най-резултатен за Ямбол с 25 точки и 5 борби. Тайлър Къри го последва с 23 и 6 борби. Павел Маринов се отчете с 13 точки и 5 асистенции. Шакил Уолтърс остана с 11.

РАЗВИТИЕТО: През първото полувреме двата тима си размениха по една част, като първата бе за гостите след 32:18, докато втората – за варненци, които след 21:13 сведоха пасива си до 39:45 на голямата почивка. След паузата Павел Маринов, Тайлър Къри, Шакил Уолтърс и Александър Матушев изстреляха Ямбол напред с 13 точки. Дуото Къртис Джоунс и Аверил Угба все пак намали до 64:72. В последните 10 минути Къртис Джоунс, Мартин Коцев и Аверил Угба дадоха импулс на „моряците“ за 76:78. Ямболии отвърнаха чрез Питър Кис и Тайлър Къри за 83:76, но серия от 9-0 обърна нещата в полза на варненци за 85:83. Питър Кис и Тайлър Къри не сбъркаха за 88:85 в полза на „жълто-сините“. Черно море Тича все пак не се отказа и чрез Венелин Христов и Къртис Джоунс стигна до победата, оформяйки крайното 93:89.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 декември Черно море Тича ще приеме шампиона Балкан, докато същия ден Ямбол ще играе с Академик Пловдив у дома.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – ЯМБОЛ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Без тях не можем да победим никой, а тях днес последните десет минути ги нямаше нито в защита, нито в нападение. Това не е обвинение, просто казвам, че това, което се случи в последната част, независимо че ние и там имахме разлика, също играхме нелошо. Не знам дали дойде умора или просто е трябвало така да се случи, но това е, мачът го загубихме последните 10 минути. Целите, независимо че в тях играхме и добре, имахме и 7-8 точки преднина, но никакво желание и енергия в защита, естествено много грешки в нападение и тези грешки се наказват„, смята наставникът на ямболии, които отстъпиха на варненци с 89:93. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани