8.6 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоЕвропаБаскония свали Реал Мадрид от върха в Евролигата (видео)

Баскония свали Реал Мадрид от върха в Евролигата (видео)

Матю Костело попари "Белия балет" с тройка в края

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Испанският дуел на кръга в Евролигата бе спечелен от Баскония. Момчетата на Хуан Пенароя подчиниха Реал Мадрид с 85:81 като гости, с което попречиха на „Белия балет“ да запази първото си място в класирането в турнира на богатите. Селекцията от Витория е с баланс от 15-12 и се нарежда на седма позиция, докато тази на Чус Матео е на трета с 18 успеха и 8 поражения.

Снимка: Еuroleaguebasketball.net

НАЙ-ДОБРИ: Матю Костело отбеляза 20 точки за Баскония, включително 5 тройки. Дариъс Томпсън добави 18 и 14 асистенции за дабъл-дабъл. Майк Коцар вкара 13 точки плюс 6 борби.

Джанан Муса бе най-резултатен за Реал Мадрид с 21 точки и 8 борби. Еди Таварес се отчете с 13 и 5 борби. Венсан Поарие остана с 10 точки и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: 17 секунди преди края нищо не бе ясно, а резултатът бе равен – 81:81. Реал имаше топката, но Далтън Хоумс блокира изстрел на Еди Таварес, след което Матю Костело бе безпощаден от тройката за 84:81, а освен това, бе фаулиран и вкара веднъж от линията, за да оформи крайното 85:81.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 март Баскония ще бъде домакин на Монако, докато Реал Мадрид ще излезе срещу Валенсия ден по-рано.

СТАТИСТИКА ОТ РЕАЛ МАДРИД – БАСКОНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани