4.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаБарселона падна в капана на Олимпиакос и Везенков (видео)

Барселона падна в капана на Олимпиакос и Везенков (видео)

Крилото наказа бившия си тим с 13 точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос триумфираха в дербито на кръга в Евролигата. Пред своите фенове българинът и отборът му се наложиха над Барселона със 77:70 в първия мач в най-силната клубната надпревара на Стария континент тази седмица. Шампионът и носител на Купата на Гърция е с баланс от 19-8 и отново е лидер в класирането, докато каталунците са втори с 18 успеха и 9 поражения.

И ОЩЕ: Преди началото на двубоя и под овациите на феновете в Пирея Александър Везенков получи приза за MVP на месец февруари в Евролигата.

НАЙ-ДОБРИ: В добавка, 206-сантиметровото крило бе близо до още един дабъл-дабъл за Олимпиакос в Евролигата. Александър Везенков регистрира 13 точки, като бе 3/10 от средно разстояние, 2/6 от тройката и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, националът добави към актива си още 7 борби и 1 открадната топка за 24 минути в игра.

От неговите колеги Шакил МакКисик отбеляза 16 точки, а Янулис Ларенцакис финишира с 14 точки и 5 борби.

Никола Миротич бе най-резултатен за Барселона с 19 точки и 7 борби. Николас Лапровитола добави 15 и 8 асистенции. Сертач Шанлъ остана с 13 точки.

Снимка: Еuroleaguebasketball.net

КЛЮЧЪТ: 4.43 мин. преди края Никола Калинич намали пасива на Барса до 60:63. Последваха по един точен снаряд от далечна дистанция за Янулис Ларенцакис от едната страна и за Кори Хигинс от другата за 63:66. Александър Везенков получи топката и две минути преди края направи аванса на „червено-белите“ 7 точки за 70:63. Кори Хигинс не сбърка за 65:70, но и българинът не му остана длъжен за 72:65. Дуото Янулис Ларенцакис и Шакил МакКисик довършиха започнатото и изведоха Олимпиакос до крайното 77:70.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 9 март Александър Везенков и Олимпиакос ще приемат Байерн Мюнхен, докато ден по-късно Барселона ще гостува на Фенербахче.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – БАРСЕЛОНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани