18.3 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаБаскония повали лидера в Евролигата (видео)

Баскония повали лидера в Евролигата (видео)

Отборът от Витория записа седми успех в турнира

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Баскония сложи край на 2021 г. в Евролигата с втори пореден успех. Пред своята публика отборът от Витория надигра лидера Барселона с 94:75 в испанското дерби на 18 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Селекцията на Давид Гил е с баланс от 7-11 и е на 15-то място в класирането, докато каталунците са на върха с 15 успеха и 3 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Рокас Гиедрайтис завърши с 20 точки за Баскония, от които 5 тройки. Уейд Болдуин добави 16 и 8 асистенции. Симоне Фонтекио вкара 14 точки плюс 6 борби. Стивън Ено и Матю Костело реализираха по 13.

Никола Миротич бе най-резултатен за Барселона с 19 точки. Сертач Санли наниза 13 в допълнение към 5 борби. Николас Лапровитола и Рокас Якубайтис останаха съответно с по 12 и 11 точки.

И ОЩЕ: В игра за Барса се завърнаха Кори Хигинс и Серхи Мартинес, но и това не спаси гостите, които все още не могат да разчитат на контузените Ник Калатес и Алекс Абринес. Под карантина заради коронавирус са Пиер Ориола и Кайл Курич.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 6 януари 2022 г. Баскония ще гостува на Макаби Тел Авив, а ден по-късно Барселона ще излезе срещу ЦСКА Москва.

СТАТИСТИКА ОТ БАСКОНИЯ – БАРСЕЛОНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани