9.9 C
София
вторник, май 7, 2024
НачалоЕвропаБаскония излъга Анадолу Ефес (видео)

Баскония излъга Анадолу Ефес (видео)

Испанците с осми триумф в Евролигата през 2022/2023

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Баскония ликува за осми път в Евролигата през 2022/2023. Момчетата на Хуан Пенароя надделяха над Анадолу Ефес с 83:78 като гости в мач от 13 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Испанците имат в актива си и 5 загуби, с което заемат шесто място в класирането, докато турският гранд е седми с баланс от 7-6.

НАЙ-ДОБРИ: Бившият баскетболист на Денвър в НБА Маркус Хауърд бе най-добър за Баскония с 19 точки, от които 5 тройки. Ваня Маринкович добави 18. Рокас Гиедрайтис финишира с 11 точки и 6 борби.

Василие Мицич бе най-резултатен за Анадолу Ефес със 17 точки и 6 асистенции. Амат М`Байе се отчете с 16. Уил Клайбърн остана с 15 точки.

КЛЮЧЪТ: Рокас Гиедрайтис донесе успеха на Баскония, след като отбеляза 5 точки в последните 18 секунди, включителна ключова тройка за 81:76. Така испанците регистрираха трета поредна победа в турнира на богатите, прекъсвайки и успешната серия на шампионите от 5 поред.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 16 декември Баскония ще гостува на Фенербахче, докато Анадолу Ефес ще има визита на Партизан.

СТАТИСТИКА ОТ АНАДОЛУ ЕФЕС – БАСКОНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани