17.4 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияБаскетболната общност изпрати Симеон Варчев

Баскетболната общност изпрати Симеон Варчев

На поклонението във Варна присъстваха Георги Глушков, Тити Папазов, близнаците Деян и Калоян Иванови и др.

Десетки спортни личности и фенове дойдоха в зала „Христо Борисов“ във Варна, за да изпратят легендата Симеон Варчев. Той си отиде от този свят на 77-годишна възраст преди три дни.

Паметта на бившия селекционер на България почетоха Георги Глушков, Тодор Стойков, Даниел Димитров, Спас Натов, Деян и Калоян Иванови, Тити Папазов, Иван Василев, Ивайло Маринов, Бончо Бонев, Венци Гечев, д-р Христо Кьосев, Антон Радушев, Петър Пасев, шефът на Управителния съвет на Черно море Тича Георги Ганчев, Галин Стоянов и целият отбор на Черно море Тича, както и шефът на Двореца на културата и спорта Минко Христов, представители на Национален футболен фенклуб Черно море и др.

Като играч Симеон Варчев преминава през тимовете на Лудогорец, ВИФ, Миньор Перник и Лъсков (Ямбол) в продължение на две десетилетия, но чак след това идват големите му успехи – вече в ролята на треньор.

В кариерата си на наставник води ямболския Лъсков, Балкан, Академик Варна и Черно море. Има десетки медали и трофеи, като сред тях най-много изпъкват титлите с варненските тимове – Академик през 1985 г. и Черно море през 1998 и 1999 г., както и триумфите в турнира за Купата на страната през 1998, 1999 и 2000 г., и трите с „моряците“.

Той е откривател на баскетболисти като Георги Глушков, единственият и досега играл в НБА българин, Тодор Стойков, близнаците Деян и Калоян Иванови, както и още множество таланти от варненската школа.

Георги Глушков се сбогува с първия си треньор

Александър Янев с трогателен спомен за Симеон Варчев

Черно море Тича за Симеон Варчев: Един от най-великите треньори и ръководители в родния баскетбол

Отиде си Симеон Варчев

ПрезGoogle
ИзточникDir.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани