12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаРеал Мадрид детронира Барселона и е новият властелин в Испания (видео)

Реал Мадрид детронира Барселона и е новият властелин в Испания (видео)

Отборът на Пабло Ласо спечели финалната серия в ACB лигата с 3-1 победи

Реал Мадрид е новият шампион на Испания. Отборът на Пабло Ласо се наложи над Барселона с 81:74 у дома и след 3-1 победи сложи точка на спора в серията за златото в ACB Лигата.

За „Белия балет“ това е първа титла в испанския елит от 2019 г. насам и общо 36-та в историята на клуба. Мадридчани приключват сезона със златен дубъл, след като през септември 2021 г. прибраха и Суперкупата на страната. Освен това, Реал игра и финал в Евролигата, загубен от Анадолу Ефес с 57:58.

Еди Таварес, който стана MVP на финалите, бе много полезен за Реал Мадрид и оформи дабъл-дабъл – 25 точки и 13 борби. Фабиен Козе вкара 17.

Никола Миротич бе най-резултатен за Барселона с 14 точки. Данте Екзъм отбеляза 13 плюс 5 борби. Ник Калатес остана с 12 точки и 9 борби.

Още преди паузата мадридчани стигнаха до аванс от 13 точки за 27:14, но Барса намали до 33:34 след 20 минути игра. Каталунците не се отказаха и доведоха нещата до обрат за 58:57 през третия период. Реал отвърна и воден от Еди Таварес и Фабиен Козе отново пое лидерството за 79:70 и до края не го изпусна.

СТАТИСТИКА ОТ РЕАЛ МАДРИД – БАРСЕЛОНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани