5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияГеорги Глушков се сбогува с първия си треньор

Георги Глушков се сбогува с първия си треньор

Симеон Варчев остави голяма и светла диря в нашия баскетбол, казва президентът на БФБ

Президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков присъства на поклонението на легендата Симеон Варчев, който си отиде от този свят преди няколко дни. Шефът на родната централа говори за един от своите ментори и учители.

Аз съм един от многото, за който Симеон Варчев е бил нещо специално. На младите им даваше криле. Тези, които го уважаваха и се учеха от него, получиха много. Но също и тези, които не го признаваха, той ги направи по-добри. Те бяха негова конкуренция, искаха да са като него, несъзнателно„, сподели Георги Глушков.

Всички хора, до които се е докоснал Симеон Варчев, ги е направил по-добри, по един или по друг начин, в техния път в живота, особено в баскетболния път. Аз бях облагодетелстван да ми бъде първият и последният треньор. Както ми е бил приятел и сподвижник, с него съм споделял всички мои тъги, тревоги и радости. Много ми е мъчно, че си отиде толкова рано, но виждам, че много хора изпитват тъга и си спомнят за хубавите моменти, и за това, което той им е дал. Симеон Варчев остави голяма и светла диря в нашия баскетбол. Нека да почива в мир„, допълни президентът на БФБ.

Баскетболната общност изпрати Симеон Варчев

ПрезGoogle
ИзточникPetel.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани