13.6 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоЕвропаБарселона не се даде на Олимпиакос (видео)

Барселона не се даде на Олимпиакос (видео)

Каталунците с 14-ти успех в Евролигата този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Барселона спечели за трети пореден път в Евролигата. В своята „Палау Блауграна“ отборът на Роджър Гримау се справи с Олимпиакос с 86:78 в среща от 20 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

И ОЩЕ: Каталунците са с баланс от 14-6 и са втори в класирането на турнира на богатите, докато гръцкият гранд има в актива си 11 победи и 9 загуби на седмото място.

НАЙ-ДОБРИ: Джабари Паркър се отчете с 21 точки за Барселона. Уили Ернангомес добави 16 и 5 борби. С по 13 точки финишираха Томаш Саторански и Никола Калинич, като първият овладя и 5 борби.

Алек Питърс бе най-резултатен за Олимпиакос с 22 точки. Найджъл Уилямс-Гос остана с 12 и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Гостите се върнаха от пасив от 15 точки и чрез Алек Питърс, Шакил МакKисик и Айзея Кенън намалиха до 78:81 1.44 минути преди края. 5 поредни точки на Никола Калинич и Томаш Саторански осигуриха успеха на Барселона, оформяйки крайното 86:78.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 12 януари Барселона ще играе срещу Жалгирис, докато същия ден Олимпиакос ще спори с Баскония на Коди Милър-Макинтайър.

СТАТИСТИКА ОТ БАРСЕЛОНА – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани