14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаБарселона ликува в Пирея след силен финален щурм (видео)

Барселона ликува в Пирея след силен финален щурм (видео)

Две поред за каталунците в Евролигата през новия сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Барселона постигна втора поредна победа в Евролигата през 2023/2024. Селекцията на Роджър Гримау подчини Олимпиакос със 77:68 като гост в дербито на 2 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Поражението пък е първо за гръцкия гранд през новия сезон в турнира на богатите.

НАЙ-ДОБРИ: Николас Лапровитола финишира със 17 точки и 7 асистенции за Барса. Алекс Абринес добави 16. Рокас Йокубайтис се отчете с 10 точки.

Томас Уолкъп бе най-резултатен за Олимпиакос с 14 точки. Алек Питърс вкара 11. Никола Милутинов остана с 10 точки.

КЛЮЧЪТ: Каталунците измъкнаха успеха със серия от 14-0 в последните няколко минути на двубоя в добавка към няколко ключови стрелби. Благодарение на това Барса излезе напред със 73:66, но Алек Питърс не сбърка за 68:73 20 секунди преди края. 4 поредни точки на Томаш Саторански и Николас Лапровитола подпечатаха победата на своя тим.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 17 октомври Барселона ще гостува на Партизан в Белград, докато същият ден Олимпиакос ще излезе срещу Армани в Милано.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – БАРСЕЛОНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани