11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаБарса с рокада на треньорския пост

Барса с рокада на треньорския пост

Шарунас Ясикевичус напуска клуба, Роджър Гримау поема щафетата

Шарунас Ясикевичус няма повече да води Барселона. Това потвърдиха от испанския гранд в социалните мрежи. От информацията става ясно още, че на пейката на каталунците ще седне Роджър Гримау, чийто договор ще бъде за два сезона.

Шарунас Ясикевичус бе наставник на Барса от 2020 г. насам. Под негово ръководство каталунците имат 2 титли в Испания и 2 Купи на Краля, но така и не успяха да спечелят трофей в Евролигата. През последния сезон тимът на литовския специалист отстъпи на полуфиналите в турнира на богатите на Реал Мадрид, който след това взе златото.

44-годишният Роджър Гримау работи с подрастващите в школата на клуба през изминалите два сезона. Освен това, той е част от щаба на втория тим на Барса в лигите LEB Gold и LEB Plata. Като играч има осем сезона с каталунците, като през 2010 г. е и капитан на отбора, който печели титлата в Евролигата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани