6.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаБарса взе първото за сезона "Ел Класико" за върха в Евролигата (видео)

Барса взе първото за сезона „Ел Класико“ за върха в Евролигата (видео)

12-та победа за каталунците в турнира на богатите

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Барселона се изкачи еднолично начело в Евролигата. Пред своята публика отборът на Шарунас Ясикевичус триумфира в първото за сезона „Ел Класико“ в турнира на богатите, след като повали Реал Мадрид с 93:80 в последния мач от 14 кръг. Каталунците са с баланс от 12-2, докато тимът на Пабло Ласо е втори с 11 успеха и 3 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Никола Миротич наказа бившия си отбор и остави на сметката на Барселона дабъл-дабъл от 31 точки и 10 борби. Брандън Дейвис и Николас Лапровитола вкараха по 16. Рокас Якубайтис финишира с 12 точки.

Фабиен Козе и Томас Юртел бяха най-резултатни за Реал Мадрид с по 11 точки. С по 10 останаха Найджъл Уилямс-Гос, Еди Таварес и Серхио Люл.

КЛЮЧЪТ: Водени от Никола Миротич домакините заличиха пасив от 7 точки, за да обърнат до 24:19 след 10 минути игра. През втората част Кайл Курич направи аванса на Барса 10 точки, но мадридчани все пак фиксираха 42:51. След паузата Николас Лапровитола даде най-голямото лидерство на тима си за +14, но Реал не се отказваше. Последният опит на гостите за обрат дойде след кош на Томас Юртел в средата на четвъртия период за 76:84, но Барса издържа.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 14 декември Барселона ще гостува на Цървена Звезда, а Реал Мадрид ще приеме АЛБА Берлин. 

СТАТИСТИКА ОТ БАРСЕЛОНА – РЕАЛ МАДРИД

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани