16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияАкадемик повали лидера в НБЛ

Академик повали лидера в НБЛ

Пловдивчани се справиха с Рилски спортист за 4 поред

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик регистрира четвърта поредна победа в НБЛ. В своята зала „Сила“ тимът на Йордан Янков се наложи на Рилски спортист с 87:83 в последния мач от 29 кръг в родния елит. Пловдивчани са с баланс от 10-16 и са осми в класирането, докато вицешампионите са на върха с 23 успеха и 4 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Васил Бачев поведе колоната на реализаторите за Академик с 25 точки, включително 6 тройки. Евгени Хаджирусев добави 19, 5 борби и 7 асистенции. Тайлър Криймър бе много полезен и оформи дабъл-дабъл – 11 точки и 12 борби.

Чавдар Костов бе най-добър за Рилски спортист с 18 точки и 5 борби. Димаджио Уигинс реализира 15 плюс 9 борби. Йордан Минчев и Васил Попов вкараха по 11 точки, като първият овладя и 8 борби. Александър Янев остана с 10 и 8 борби.

И ОЩЕ: Участие в срещата за носителя на Суперкупата на България днес не взе Крис Минков. По време на двубоя травма в китката за Академик пък получи Николай Николов. 

РАЗВИТИЕТО: Пловдивчани започнаха силно и водени от Васил Бачев, Тайлър Криймър, Тони Гуджино и Кръстан Кръстанов дръпнаха с 22:9 в края първата част. През втория период самоковци реагираха и сведоха пасива си до 2 точки за 20:22 чрез Йордан Минчев, Денислав Вутев и Еван Бати. Академик не се забави и отвърна чрез Васил Бачев, Тайлър Криймър и Евгени Хаджирусев за 42:29 на голямата почивка.

След паузата гостите не се отказваха и намалиха до 1 точка за 49:50 след успешни акции на Чавдар Костов, Денислав Вутев и Александър Янев. От другата страна Кръстан Кръстанов и Томислав Минков не сбъркаха за 55:51. Димаджио Уигинс отново доближи Рилецо на точка, но тройка на Евгени Хаджирусев остави водачеството за Академик след 62:59 в края на третата четвърт. В последните 10 минути Рилски стигна до равенство за 71:71 чрез Димаджио Уигинс и Еван Бати, но Джейлън Минет и Томислав Минков върнаха лидерството в графата на Академик за 76:71. Рилецо стоеше близо чрез Васил Попов и Александър Янев. Пловдивчани обаче намериха верните решения в края и чрез Евгени Хаджирусев и Васил Бачев стигнаха до +7 точки в своя полза, което се оказа достатъчно за крайното 87:83.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 14 април Академик Пловдив ще гостува на Спартак Плевен, докато същия ден Рилски спортист ще има визита в Ямбол.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК – РИЛСКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Поздравявам отбора на Академик, който повече искаше победата и повече им трябваше. Започнаха по-мотивирано още от първата секунда. Ние положихме много усилия да се върнем и спечелихме второто полувреме. Когато си влязъл в подобна дупка, полагането на тези усилия те връща донякъде, но днес не ни стигнаха силите да направим обрат. Трябва 40 минути да бъдем пределно концентрирани и да играем с максимални усилия, както го направихме през второто полувреме„, бе мнението на наставника на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след загубата от Академик в Пловдив с 83:87. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани