15.8 C
София
понеделник, май 20, 2024
НачалоНБАДалас срази Оклахома за 1-1 на полуфиналите на Запад (видео)

Далас срази Оклахома за 1-1 на полуфиналите на Запад (видео)

Лука Дончич близо до трипъл-дабъл за Маверикс

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Далас постигна първа победа на полуфиналите в Западната конференция. Маверикс се справиха с Оклахома със 119:110 като гости, за да изравнят за 1-1 в серията от втория кръг на плейофите в НБА.

НАЙ-ДОБРИ: Лука Дончич отбеляза 29 точки за Далас, допълнени от 10 борби и 7 асистенции. Със същия точков актив в съблекалнята се прибра и Пи Джей Уошингтън, който грабна и 11 борби. Тим Хардуей Джуниър се включи от пейката със 17 точки.

Шай Гилджъс-Александър бе най-добър за Оклахома с 33 точки, 12 борби и 8 асистенции. Джейлън Уилямс вкара 20. Чет Холмгрен остана с 11 точки, 6 борби и 6 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Маверикс водеха с 68:62 на голямата почивка, но след паузата Оклахома се съвзе и чрез Шай Гилджъс-Александър и Джош Гиди обърна до 72:71. Далас обаче отново увеличи оборотите и чрез Лука Дончич и Дерик Джоунс Джуниър си върна аванса за 98:89. В последната четвърт Джейлън Уилямс сведе пасива на тима си до 95:99, но отново Дончич и Дерек Лайвли бяха точни за 104:95, като до края Тъндър не успяха да се доближат на по-малко от 5 точки.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири успеха от седем двубоя. Мач №3 между двата състава ще бъде на 11 май в Далас. 

СТАТИСТИКА ОТ ОКЛАХОМА – ДАЛАС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани