8.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияВиолина Кочева пред BBALL.BG: Благодарна съм на Таня Гатева за вярата в...

Виолина Кочева пред BBALL.BG: Благодарна съм на Таня Гатева за вярата в нас

Тази година химията в Берое е много голяма, разкрива капитанът на новия шампион при жените

Берое сложи край на сезона в женското първенство с шампионската титла, след като затвори серията с Монтана 2003 с 3-1 победи. Това донесе на старозагорки първи златен требъл в историята, след като по-рано през 2020/2021 триумфираха в турнира за Купата на България и в Адриатическата лига.

По този повод BBALL.BG потърси капитана на Берое Виолина Кочева. Крилото сподели радостта си от успешната кампания, а освен това разкри през какво е преминал тимът, за да стигне до три купи в рамките на една година. Ето какво сподели тя:

– Как се чувстваш след спечелената шампионска титла с Берое?

– Добре съм, щастлива съм и изморена, но сега ще почиваме, имаме достатъчно време и заслужена почивка.

– Какъв бе ключът към успеха, с който стигнахте до затварянето на серията с Монтана 2003?

– Бяхме, смятам, доста дисциплинирани, защото съм сигурност доста неща като COVID-19 и контузии ни попречиха на подготовката и физическата форма. Затова главно дисциплината ни помогна и след това характерите на всяка една, която влезе на терена.

– Какво ви каза Таня Гатева преди последния мач от финалната серия?

– Преди всеки мач казва, че вярва в нас, за което смятам, че е момент да й благодаря от свое име, както и от името на момичетата.

– Разбрахме, че си играла с контузия… Какво точно е състоянието ти?

– Имам сериозно възпаление на ахилеса, което мислихме, че с една инжекция, която ми изписаха, ще намалее поне, но не стана така и се наложи да играя с болки. Но смятам, че на този етап от първенството не съм единствената, която е играла с някакви физически проблеми.

– Кой от трите трофея, спечелени с Берое през този сезон, ти е най-скъп и защо?

– По принцип любимите ми мачове са шампионските, и последната титла ми е любима, не само, защото положихме много усилия за нея, много я чакахме. Освен това, когато дойдох тук, в Берое, целта на мен, треньорите и ръководството беше шампионска титла и най-накрая успяхме да я завоюваме заедно.

– Каква е тайната на колектива на Берое?

– Тази година химията е много голяма. Ние, българките, вече доста време сме заедно, свикнахме и си напаснахме характерите. Смятам, че тази година чужденките, които дойдоха паснаха перфектно. Изключителни хора без никакво чувство за индивидуализъм, състезателки със статут на чужденки, които обикновено пристигат в България, търсейки лична изява, дойдоха тук и поставиха Берое на първо място. Те са изключителни хора и професионалисти и смятам, че всичко това си пролича със спечелването на трите златни купи.

– Ще останеш ли в Стара Загора и догодина?

– Смятам, че съм показала професионалисъм и постоянство през годините. Ако от Берое пожелаят да остана, ще остана.

– Искаш ли да кажеш нещо на феновете, които ви подкрепяха цял сезон, макар и от разстояние?

– Много е трудно цял сезон без публика, но нашите верни фенове ни подкрепят, макар и от разстояние. Искам да им благодаря искрено и да не спират да ни подкрепят, защото ние няма да спираме да ги радваме.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани