7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияБалкан спечели здрава битка с Черноморец

Балкан спечели здрава битка с Черноморец

Шестима с двуцифрен точков актив за ботевградчани

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан спечели дуела с Черноморец на старта на третия етап в НБЛ с 92:86 у дома. Двубоят бе от програмата на 19 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Димитър Димитров се отчете с 21 точки за Балкан, като той направи и 5 асистенции. Тауай Ейджи се включи от пейката със 17 и 8 борби. Сияни Чеймбърс се разписа с 14 точки и 6 асистенции. Давонтей Джордан и Дарко Балабан допринесоха с по 12 и 5 борби. Николай Грозев отбеляза 11 точки плюс 7 борби.

Дианте Болдуин бе над всички за Черноморец с 31 точки, 7 борби и 7 асистенции. Марвин Смит приключи с 19 и 7 борби. Константин Коев вкара 13 точки. С 12 остана Уендъл Люис.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Балкан стартира ударно и си осигури двуцифрен аванс за 36:18 чрез Димитър Димитров, Николай Грозев и Дарко Балабан след 10 минути. През втория период бургазлии намалиха до 6 точки чрез Уендъл Люис, Дианте Болдуин и Константин Коев. Ботевградчани отговориха чрез Димитър Димитров и Давонтей Джордан за 48:36. Милош Милидрагович пък фиксира 42:51 преди двата състава да се оттеглят за кратко в съблекалните.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата “акулите” увеличиха още оборотите и се оказаха на 2 точки зад “зелените”, след като и Марвин Смит се разигра. Успешен наказателен удар на Тауан Ейджи даде глътка въздух на Балкан за 67:64. Последният заедно със Сияни Чеймбърс върна двуцифреното изражение на резултата в полза на тима на Йовица Арсич за 76:66 през последната четвърт. Дуото Дианте Болдуин и Марвин Смит продължи да тормози съперника за 76:78. Тауан Ейджи се прояви в няколко поредни атаки, а Димитър Димитров и Сияни Чеймбърс подпечатаха успеха на Балкан в самия край на мача за 92:86.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Тимът от Ботевград има баланс от 12-5, като заема трето място, докато отборът на Васил Евтимов е пети с 8 успеха и 9 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 5 март Балкан ще гостува на Спартак в Плевен, а Черноморец ще почива в следващия кръг в НБЛ.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани