13.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияБалкан си отмъсти на Черноморец

Балкан си отмъсти на Черноморец

Ботевградчани прекъснаха негативна серия срещу този съперник в НБЛ и се гарантираха второ мято в редовния сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: След двете загуби през 2021/2022 от Черноморец, Балкан си върна, след като взе победа срещу този съперник у дома с 92:70 в последния мач от 25 кръг в НБЛ. Отборът на Небойша Видич си гарантира второто място в редовния сезон и вече има баланс от 19-6, докато бургазлии са четвърти с 15 успеха и 10 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Дивон Уошингтън отбеляза 18 точки за Балкан плюс 5 борби. Крисчън Джоунс добави 17 и 9 борби. Николай Грозев вкара 15 точки. Димитър Димитров и Дерик Маркс се отчетоха с по 11, като първият грабна и 6 борби. Амад Рори се прибра в съблекалнята с 10 точки и 7 асистенции.

Евгени Хаджирусев бе над всички за Черноморец с 25 точки. Андрей Иванов оформи дабъл-дабъл – 16 и 18 борби.

РАЗВИТИЕТО: След равностойното начало Балкан си осигури предимство за 19:13 след 10 минути след успешни акции на Николай Грозев, Дерик Маркс, Димитър Димитров и Дивон Уошингтън. През втория период домакините не спираха да наказват грешките на съперника и чрез Крис Минков, Крисчън Джоунс и Амад Рори направиха аванса си 16 точки за 35:19. Въпреки усилията на Евгени Хаджирусев и Андрей Иванов, „зелените“ имаха двуцифрена преднина на голямата почивка за 49:36.

След паузата бургазлии на няколко пъти свеждаха пасива си до 10 точки с помощта на Евгени Хаджирусев и Георги Боянов, но Балкан отвърна чрез Амад Рори, Николай Грозев и Дивон Уошингтън за 63:45. Гостите се доближиха на 12 точки след кош на Георги Боянов, но Дерик Маркс фиксира 70:55. През последната четвърт ботевградчани не изпуснаха контрола над двубоя, оформяйки крайното 92:70.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 април Балкан ще гостува на Шумен, докато два дни по-рано Черноморец ще спори с Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани