20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългари в чужбинаАлександър Везенков стана МVP на кръга в Гърция

Александър Везенков стана МVP на кръга в Гърция

Крилото на Олимпиакос достигна до КПД 29

Александър Везенков заслужи още високи оценки за представянето си в гръцкото първенство в последните дни. Българинът стана MVP на 22 кръг в шампионата на южната ни съседка.

206-сантиметрото крило изведе своя Олимпиакос до победа над Лариса със 93:84 при домакинството му от този кръг. Това бе 14-ти пореден и общо 20-ти успех за селекцията на Йоргос Барцокас в гръцкия елит.

Везенков няма спиране в Гърция, Олимпиакос също

На сметката на Олимпиакос в тази срещата Александър Везенков остави 22 точки, като бе 6/9 при стрелбата си от средно разстояние, 2/5 зад дъгата и 4/6 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, той допълни статистиката си със 7 борби, 4 асистенции, 1 открадната топка и чадър.

Александър Везенков остана в игра 28 минути като титуляр, а всичко това му донесе коефициент 29 или най-висок сред играчите в гръцкото първенство в 22 кръг.

За Александър Везенков това е поредна награда за MVP. През този сезон бившият играч на Арис и Барселона 3 пъти стана Най-полезен играч на седмицата в Евролигата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани